fbpx

Frågor och svar:

Vilket språk är läkarintyget på och vad innehåller det?

Intyget utfärdas på svenska och engelska, och innehåller information om laboratoriet som utförde testet samt följande:

Fullständigt namn – ska överensstämma med namnet i passet

Passnummer

Personnummer 

Adress

Resultat av PCR-testet

Tidpunkt för provtagning

Tidpunkt för testtillfälle, samt tidpunkt för laboratoriets analys av testet

Gäller reseintyget i alla länder?

Våra test är signerade av en legitimerad läkare och innehåller tidpunkt för när testet togs, dina personuppgifter (inklusive passnummer) och information om att det är ett certifierat PCR-test som är analyserat av ett ackrediterat laboratorium.

Det är viktigt att du som reser vet vad för regler som gäller för just ditt resmål. Vi rekommenderar en väldigt användbar hemsida www.swedenabroad.se/sv/ för att ta reda på mer om ditt resmål. 

Är era tester CE-märkt?

Ja, testerna är CE-märkta.

När behöver jag beställa testet?

Det beror på vart du skall resa och vad de land/länder har för inresekrav.

Man beräknar intygets giltighetstid fr.o.m provtagningen så du bör beräkna därefter.

Vi hänvisar alltid våra kunder för att ta reda på information om inresekrav för varje land på egen hand. Vad för test som skall tas, hur många timmar innan inresa testet måste tas etc.

Du får reda på det via ditt flygbolag eller med det berörda landets ambassad.

Du finner även användbar information på www.swedenabroad.se/sv/

Vad händer om jag testar positivt?

Du kan få två olika resultat:

Negativt resultat – du har inte en pågående infektion av Covid-19 och vi utfärdar då ett läkarintyg som styrker detta.

Positivt resultat – du har en pågående infektion och får, och ska, inte ut och resa. En av våra läkare kommer meddela dig om detta så att du kan sätta dig själv i karantän i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Visar testet om jag har haft covid-19?

PCR-testet ger inte svar på om du har haft en genomgången infektion, utan om du har en pågående infektion.

Får jag komma till er om jag har pågående övre luftvägssymtom eller feber?

Tyvärr inte. Inte heller om du haft feber eller övre luftvägssymtom de senaste 14 dagarna.

Vad är ett PCR-test?

PCR står för Polymerase Chain Reaction och testet används för att se om en person har en pågående av covid-19.

Testet söker efter arvsmassa från viruset. PCR-testet visar endast om du har en pågående infektion – inte om du har antikroppar efter en avslutad infektion. Då behöver du ta ett antikroppstest.

I’m a tourist in Sweden, can I get a test at your clinic?

Yes, we can carry out all of our tests on you even if you do not have a Swedish social security number.

Hur använder ni mina personuppgifter?

All datatrafik, inklusive personuppgifter, skyddas med kryptering. Under sträng sekretess för vi journalanteckningar över ditt analyssvar och intyg i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR), patientdatalagen och patientsäkerhetslagen. Vi sparar inga bokningsuppgifter på vår hemsida.

Kan jag testa mig hos er om jag inte har ett svenskt personnummer?

Ja, vi kan utföra testet även om du saknar svenskt personnummer. Det gäller till exempel om du bara är på tillfälligt besök i Sverige eller om du saknar svenskt personnummer.

Har ni möjlighet att testa på en större grupp personer eller personal på en arbetsplats?

Ja, är ni en större grupp personer eller en arbetsplats som önskar testa er personal så har vi möjlighet att hjälpa er med det. Kontakta oss via telefonnummer 086090906 eller e-post info@intygsakuten.se för mer information och bokning.

Hur tar man ett PCR-test?

Testet tas från bakre delen av näsan och/eller svalget, och ibland från saliv med hjälp av en provtagningspinne. Ett PCR-test påvisar om det finns virus i kroppen vid testtillfället, det vill säga om du är smittad av covid-19 när du testar dig. Testet tar ca 10 minuter. Därefter skickas ditt prov till ett ackrediterat laboratorium för analys

Vad är skillnaden på de olika testerna?

PCR-test: Testet tas från bakre delen av näsan och/eller svalget, och ibland från saliv med hjälp av en provtagningspinne. Ett PCR-test påvisar om det finns virus i kroppen vid testtillfället, det vill säga om du är smittad av covid-19 när du testar dig. Testet tar några minuter och provet skickas till ett ackrediterat laboratorium för analys.


Antigentest: Antigentest är ett snabbtest f som påvisar om det finns virus i kroppen vid testtillfället, det vill säga om du är smittad av covid-19 när du testar dig. Fördelen med Antigentest jämfört med PCR-test är att ett svar ges inom 15 minuter då ingen laboratorieanalys behövs.  Testet kräver swabb i näsa. Vissa länder godkänner reseintyg med provtagning av antigentest. Det är viktigt att du läser aktuell reseinformation om vilket test och vilket intyg som krävs för just ditt resmål. 
Vårt antigen test finns med på EUs lista av antigen tester som är godkända för att kunna användas som underlag vid utfärdande av reseintyg.

Antikroppstest: Antikroppstest visar om du fått antikroppar mot coronaviruset (SARS-CoV-2) och därmed haft en genomgången infektion. Vårt antikroppstest är ett snabbtest där du får svar på 15 minuter. Inget reseintyg utfärdas för denna typ av test.


Det är viktigt att du läser aktuell reseinformation om vilket test och vilket intyg som krävs för just ditt resmål.

Jag har vaccinerat mig för covid-19. Kan vaccinet ge ett positivt provsvar när jag testar mig för pågående covid-19

Nej. Ett positivt provsvar betyder att har du har en pågående infektion av covid-19. Provet påverkas inte av vaccinationen.

När får jag svar på mitt PCR-test?

Normalt får du ditt provsvar och reseintyg skickat till din e-post dagen efter ditt besök hos oss, vanligtvis inom 24 timmar. Det kan dock ta upp till 36 timmar i vissa fall så det är viktigt att du är ute i god tid

Jag har inte fått något mejl med reseintyg. Vad har hänt?

Börja med att titta i din skräppost om du inte har fått meddelandet i din vanliga inkorg. Om du inte har fått något reseintyg varken i inkorg eller skräppost inom 48 timmar från ditt besök får du gärna kontakta oss på 08info@intygsakuten.se eller på 08-60 90 906

Vad gäller för ditt resemål?

Det är väldigt viktigt att du känner till de bestämmelser och regler som gäller för inresa till just ditt resmål På Sweden abroads webbplats finner du bra och nyttig information kring ditt resande. Där finner du även vilka regler som gäller för just ditt resmål. Du hittar också mer reseinformation på Utrikesdepartementets webbplats.

Vi finns alltid här när du behöver oss

Email

 info@intygsakuten.se

Telefon

08-6090906

Öppettider

Måndag-Fredag: 11-18   Lördag-Söndag:11-18

Address

Dalagatan 5
111 23 Stockholm

Copyright © 2021  Svenska Intygsakuten AB. All rights reserved. 

Svenska Intygsakuten AB and all associated brands are protected under law. 

Följ oss